Ozvočenje dvoran, večnamenskih prostorov, gostinskih lokalov in pisarn

Primer ozvočenja večnamenske dvorane: Bizeljsko Istenič

Dvorana se uporablja za:

  • večje skupine,
  • prireditve,
  • večerje
  • in poroke.

V njej smo zmontirali 3 pare zvočnikov ATEO 6, zunaj pa smo postavili dva vodoodporna zvočnika WX502.

Za centralni sistem smo uporabili ojačevalec MA-125GU, ki omogoča tudi consko regulacijo. Glede na to smo naredili tudi primerno vezavo zvočnikov.

Če dvorana gosti manjše skupine, se aktivirata zgolj prva dva para zvočnikov, če pa gosti večjo skupino ljudi, se lahko aktivira vse zvočnike, pa tudi tisti, ki stojijo zunaj, so lahko deležni glasbe ali govora.

Dobavili smo tudi žični dinamični mikrofon FDM-1050 za potrebe govorov in predavanj. Ker ima dvorana video projekcijo, pri predstavitvah potrebujemo tudi zvok. Predavatelj se brez problema priključi na zunanjo dozo na centralni zvočniški sistem. Tako ima celotna dvorana možnost predvajanja slike in zvoka.

Primer ozvočenja kavarne – uporaba matričnega sistema

V lokalu, ki ima več prostorov, je imela stranka naslednje želje:

  • da bi se v toaletnih prostorih in na hodnikih predvajala mirna glasba šumenja vode,
  • v samem lokalu bi se predvajal radio,
  • na zunanji terasi bi se predvajala klasična glasba.

Stranki smo vgradili vgradne zvočnike CIRA7. V centralnem sistemu smo uporabili matrični sistem MTX48, ki v različnih prostorih omogoča predvajanje različne glasbe oz. zvoka. Do prej omenjenih zvočnikov smo potrebovali samostojne zvočniške povezave. Zvočnike napaja 100 V 4-conski ojačevalec CAP412. Kot predvajalnik smo namestili modularno enoto XMP44, v katero lahko po želji namestimo internetni radio IMP40, medijski predvajalnik (USB) MMP40, pozivnik sporočil FMP40, DAP radio DMP40, bluetooth predvajalnik BMP40

S pomočjo matričnega sistema tako lahko po želji v različnih prostorih predvajamo izbrano glasbo. Matrični sistem in modularna enota omogočata tudi LAN povezavo. Audac je za pametne telefone razvil uporabniku prijazno aplikacijo, s katero lahko brez težav nadziramo celoten sistem, poljubno izbiramo radijske postaje za posamezen prostor, izbiramo glasbo iz shranjevalnega medija USB, dvigamo ali nižamo jakost v posameznem prostoru …

Taki sistemi so primerni tudi za ozvočenje poslovnih prostorov.