Ureditev akustike v stanovanjski hiši

Naročnik: Genorio, Šentvid pri Stični

Zakonca Genorio sta nam pisala s težavo, ki je na žalost čedalje bolj pogosta in s katero se na nas obrača vse več strank. Po končani gradnji njune sanjske hiške sta ugotovila, da je večina prostorov v hiši akustično popolnoma nesprejemljivih in neprijetnih za vsakdanje življenje. Pri njima še toliko bolj, ker imata hiško zasnovano tako, da je dnevni prostor odprt do strehe.

Tako je veselje ob vseliti kaj kmalu pokvarila slaba akustika v prostorih. Še posebno se ta problem “okrepi” pri posameznikih z malimi otroki, saj razigrani glasovi otrok ravno ne pripomorejo k prijetnejšemu akustičnemu udobju.

Ko sta stopila v kontakt z nami, smo skupaj začeli iskati rešitev. Ker je akustična sanacija na že dokončanem objektu vedno večji izziv in smo omejeni (budget, prostor sam, materiali, design, želje stranke)  ter je potrebno na koncu sprejeti kar nekaj kompromisov, smo na koncu naredili tako, da smo na manj vidna mesta namestili preproste akustične elemente, za vidna mesta pa sta izbrala akustične elemente Vixagon, ki so se odlično ujeli z designom, ki ga že imata v hiši. Vixagone sta namestila kar sama, kar si lahko pogledate na priloženih slikicah.

S končnim rezultatom sta bila zadovoljna, saj sta menila da sta dobila to “kar smo mi obljubljali” in kar sta tudi onadva pričakovala.