Ureditev akustike v dnevni sobi/ Hi-Fi poslušalnici

Naročnik: Tadej Lorenčič, Ljubljana

Veliko je strank, ki si kupijo dobre Hi-Fi sisteme in nato iščejo kompromise in primerne rešitve za ureditev akustike v prostoru, kjer poslušajo glasbo. Tadej Lorenčič je svoj primer opisal kar sam z naslednjimi stavki:

 

Zdravo,

V priponki prilagam tri slike z nekoliko drugačno osvetlitvijo, tako da uporabite tisto, ki vam bo bolj ustrezala.

S paneli sem zadovoljen, opravljajo svojo funkcijo, verjetno ne bi bilo nič narobe, tudi če bi vzel celoten paket (torej, še dva panela). Je tako kot sva se tudi z gospodom Markom pogovarjala: stvar ni idealna, ker je pomemben tudi izgled prostora in so zato potrebni določeni kompromisi. In tako kot je gospod Marko tudi povedal, se ponavadi z aplikacijo panelov odkrije še kakšno drugo pomanjkljivost – tudi pri meni se je. Mogoče se kdaj še oglasim pri vas in vzamem še kak panel, ampak zaenkrat naj bo dovolj.

To, da se duši zadnjo steno in ne stropa, kot sva se najprej pogovarjala z gospodom Markom, je bila dobra odločitev. Zdaj se jasno sliši, da zvok prihaja iz zvočnikov in ne “butne” v ušesa tudi od zadaj, kar pači zvočno sliko. Ščistilo se je celotno frekvenčno območje. Bal sem se, da bodo paneli, sploh zato, ker sem jih prilepil na leseno konstrukcijo in so 24 mm odmaknjeni od stene pobrali tudi območje pod 100 Hz, ampak se to ni zgodilo. Vse je bolj čisto, občutek pri poslušanju je bolj ambientalen, kar sem tudi iskal.

Pa še najpomembnejša stvar: ženi je končni izgled zelo všeč, bolj kot izgled pred montažo panelov! 🙂

 

In pa še “uradno” mnenje:

S storitvijo podjetja sem zelo zadovoljen. So zelo odzivni, ažurni, prijazni, ustrežljivi in resnično so strokovnjaki na svojem področju. Vse te lastnosti se pri malo katerem podjetju pojavijo v isti povedi. Glede na to, da je šlo v mojem primeru za aplikacijo panelov v dnevno sobo, kjer je zelo pomemben tudi končni izgled, precej omejen pa sem imel tudi budžet, so bili zelo potrpežljivi, razumevajoči in nevsiljivi, tako da smo skupaj našli najprimernejšo rešitev. Kar se problemov na področju akustike prostora tiče, je Elektroakustika edini pravi naslov – priporočam.