Protivibracijske podpore za predelne stene Vibro WS

Vibro-WS je namenjen protivibracijski zaščiti pri gradnji predelnih sten. Elemente iz protivibracijske gume je potrebno namestiti med vsa stična mesta konstrukcije in trdne površine po kateri se prenašajo vibracije.

Z uporabo teh elementov uspešno ublažimo vibracije, ki se tako ne prenašajo na konstrukcijo mavčnih ali lesenih plošč. 

Vibro-WS je posebej zasnovan homogeni gumijasti nosilni sistem za mavčne plošče. Pol-cilindrična modulacija na njihovi podlagi (za WS.75 & 100) in prečne luknje (za WS.50) zagotavlja potreben prostor za raztezanje gume za povečanje upogiba in posledično vibracijske izolacije. Nagnjene lopute Vibro-WS pokrivajo pritrdilne vijake na dnu in preprečujejo stik z mavčno ploščo.

Uporaba Vibro-WS v plavajočih mavčnih plošča:

  • Zmanjša bočni prenos hrupa.
  • Prekine toplotne mostove in preprečuje povečanje vlage med vlažnimi tlemi in stenami.

Vibro-WS je nameščen na talnih ali stropnih kovinskih profilih (U-runner s širino 50, 75 ali 100 mm) v skladu s C-čepi ali pa je lahko vgrajen enotno, posebej pod U-runnerjem. Lahko se pritrdijo na profile z vijaki, in na tleh ali stropu z razteznimi vijaki.

Proste prostore je treba napolniti z materialom, ki absorbira zvok (npr. Rockwool).
Deli ali vsi stranski zavihki elementov Vibro-WS, se lahko enostavno režejo zaradi svojih zarez. v tem primeru pridejo v upoštev tudi za aplikacije z manjšo debelino (npr. ena mavčna plošča) od dolžine zavihka.

 

POZOR:

Kovinske podložke je treba uporabiti v vsaki pritrditveni točki.

 

Pdf: Vibro- WS