Protivibracijski vzmetni izolator Vibro – AMR

Protivibracijski vzmetni izolator z bočnim zadrževalnikom, za bočno in vertikalno blaženje vibracij in se uporablja predvsem pri nizkofrekvenčnih vibracijah.

Vzmetni dušilec Vibro – AMR nudi zaščito pred vibracijami v vodoravni in navpični smeri. Najpogosteje se uporablja za stroje z nizko frekvenco vibracij (od 400 vrt./min navzgor). Večinoma se uporablja v aplikacijah, ki zahtevajo vzmetni izolator za bočno in navpično blaženje vibracij.

Poliestrska prašna barva ščiti kovinske plošče pred oksidacijo.

 

Priporočljivo je, da se za mehansko izolacijo zvoka in vibracij uporablja Vibro-AM:

  • Kadar je vibracijska oprema najverjetneje izpostavljena potresnim dogodkom
  • Kadar je vibrirajoča oprema pomembno središče mase
  • Ob visokih obremenitvah vetra ali drugih zunanjih silah

 

Na dnu sta dve luknji za pritrditev z M8 prehodnimi vijaki (niso vključeni). Na zgornjem delu je vijak M8, ki omogoča pritrditev Vibro-AMR na stroj. Ohišje Vibro-AMR je zasnovano tako, da omejuje vertikalno in horizontalno premikanje izolirane opreme in ponuja seizmično zaščito.

Vsi kovinski deli Vibro-AMR so izdelani iz kovinskih plošč, ki imajo ustrezno debelino, ki je ustrezno oblikovana brez varilnih mest. Gumijasti profil na svoji podlagi deluje kot zvočni prelom in poveča učinkovitost izolacije pri visokih frekvencah. Dve vodoravni osi, ki zadržujeta vzmet v navpičnih in vodoravnih premikih, sta prekrita z gumo, da se prepreči prenos hrupa.

 

VIBRO AMR nudi dodatno zaščito pred potresi ter pri uporabi strojev kot so: zračni kompresorji, dvotaktni motorji, hladilniki, hladilniki vode, klimatske naprave, toplotne črpalke itd.

Gumijasti profil na podstavku deluje kot zvočni izolator in povečuje učinkovitost izolacije vibracij visokih frekvenc, ki se lahko prenašajo skozi vzmeti.

 

Tip izdelka Obremenitev
Vibro-AMR25 25
Vibro-AMR50 50
Vibro-AMR100 100
Vibro-AMR150 150

* 1 kp = 10 N

Pdf: VIBRO-AMR