Live streaming

Kaj je pretočno predvajanje?

  • Live streamig ali pretočno predvajanje je videoposnetek dogodka, prireditve, sv. maše, ki je predvajan na spletu v živo. Ta način predvajanja je precej razširjen na socialnih omrežjih. Pretočno predvajanje nam omogoča, da smo lahko prisotni ob nekem dogodku, čeprav se ta dogaja na drugem koncu sveta, ali da smo zaradi kakršnegakoli razloga doma. Primer pretočnega predvajanja v živo je predvajanje sv. maše iz domače cerkve za vse starejše ljudi, ki so priklenjeni na posteljo. Drugi primer je spremljanje dogajanja na občinskih sejah ali drugih pomembnih javnih razpravah.

 

Kako pretočno predvajanje deluje?

  • Za pretočno predvajanje v živo moramo najprej imeti kamero, napravo, ki komunicira s kamero in spletom in zadovoljivo pasovno širino (po domače hiter internet). Ni pa odveč, da so za vsem tem tudi tehniki, ki se na prenose spoznajo. Za pretočno predvajanje v živo morate takorekoč imeti že manjšo snemalno ekipo.

 

Ali obstaja kakšen način predvajanja, ki je »uporabniku prijazen«?

  • Seveda. Naši zunanji sodelavci so razvili aplikacijo, ki je sila enostavna za uporabo. Po dogovoru s stranko izberemo kamero in celotno zmogljivost aplikacije, ki ustreza njenim potrebam. Ponavadi izberemo kamero, ki jo zmontiramo na steno in pokriva vnaprej določen kader. Nato izberemo še mesto vklopa kamere in internetno stran, na katero želimo pretočno predvajati. Celotno aplikacijo pripravimo tako, da stranka pritisnete zgolj stikalo in prenos že poteka.